Monday, 21 December 2015

FINAL PRESENTATION

ASSALAMUALAIKUM, semua.
Hari ni saya nak kongsikan cerita saya mengenai presentation pagi tadi, perghhh nervous gila
dah la kene awal, tambah awal sebab budak-budak sebelum saya tak datang. Apa-apa pun aku 
teruskan. Paling takut bila sir suruh buat demo kat white board. Sir sruh saya buat orang tengah berlari. siap-siap je lukis sir kata buruk. sir kata kene bnyakkan lagi practice.
So berakhirnya presentation figure maka berakhir la untuk semester tiga.
Jumpe semester seterusnya di semester empat
maka subject-subject semakin tough
moga diberi kemudahan menempuhnya.




SELAMAT BERCUTI UNTUK BUDAK-BUDAK BCAD 
JUMPA TAHUN DEPAN


Thursday, 17 December 2015

KEJAR !

KEJAR!

Nama yang diberi untuk short filem kami iaitu daripada MACARON PRODUCTION. Seperti yang di janjikan aku kan bagi link. 



Ni Official Short filem kami KEJAR!


Trailer KEJAR !

Tengok HD taw .

Wednesday, 16 December 2015

MINGGU PRESENTATION

ASSALAMUALAIKUM semua, entry kali ni aku nak cerita mengenai presentation final project aku. Untuk minggu ni sahaja ada tiga presentation final project yang pertama, subject storyboard design, kedua digital video production dan yang terakhir acting for animation. Presentation StoryBoard design dengan Digital Video Production aku  semalam. Pagi jam 8:30 dah start untuk presentation storyboard design lepastu jam 12:30 tengah hari plak presentation short filem kumpulan aku. Waktu presentation short filem sapa dapat pagi memang best sebab tak ada yang tengok, masa aku pulak kene budak-budak banyak tengok plak. Segan gila bukan apa, sebabnya yang banyak tengok tu budak-budak multimedia so agak segan di situ, apa-apa pun semua dah lepas. Jumaat ni kene hantar poster dengan report short filem.


ni poster untuk short filem kumpulan aku
so klo nak tengok boleh bukak kat youtube tapi aku tak upload lagi nanti aku akan bagi link deh lepas dah upload.


Presentation yang terakhir untuk minggu ni ialah presentation final project acting for animation iaitu kami kene buat pementasan teater. So alhamdulillah semua presentation berjalan dengan lancar terima kasih kepada semua.

Saturday, 12 December 2015

AKU NAK JADI BINTANG



ASSALAMUALAIKUM semua, entri kali ni aku nak cerita pasal group aku untuk final project Acting For Animation. Ni la team members aku aku iaitu adzim, zura, isma tyra azman luq-luq, aku sendriri, adam, epol dan yang terakhir si jemah ehh lupa dah seorng lagi si aidil dalam gmbar ni dia tak ada.Rabu minggu depan dah kene present teater, so isnin dan selasa kene pulun habis practice n siapkan prop yang kurang.Bukan kene practice acting ja kene plak acting persembahan untuk gap masa sebelom group ketiga present.


so meh la pakat datang hari rabu bersamaan 16/12/15 
bertempat di UniKL Lecture Bestari Hall


Thursday, 10 December 2015

DONE PRESENTATION P.E 2

Bertemu kembali kita, apa khabar semua sihat? aku alhamdulillah sihat belaka, cuma macam biasa minggu-minggu akhir semester ni semua orang sibukkan. So, sama la dengan aku ni dah 2 minggu aku balik lewat sebab siapkan final project yang bertimbun ni, date line dah makin dekat so kene pulun habih la. Entri kali ni aku nak cerita hari selasa hari tu, aku dan group-group lain ada presentation Professional English 2. Kumpulan kami kene present jam 9-10 pagi, setiap kumpulan hanya dua orang sahaja kene present. Tapi aku punya takut mengalahkan orang yang kene present.


Ni la presenter daripada kumpulan aku. 


Ni la poster kumpulan kami untuk professional english 2. 
kami kene print size A1, harga print A1 RM 56 so kongsi la empat orang. 


muka happy lepas present :P






FINAL COMBINATION

ASSALAMUALAIKUM,semua
malam ni nak cerita pasal kelas figure design siang tadi. Kelas tadi merupakah hari terakhir untuk mendapatkan cop untuk final combination human plus animal. Untuk dapatkan cop dari Mr.M kami kene tunjuk character design yang dah warna kalau tak ada warna memang tak akan dapat. So, Alhamdulillah aku punya dapat cop. 

Ni aku punya character untuk final project.
Mr.M cakap kat kite orang semua setiap character mesti ada contrast supaya ada story, kalau tak nanti kita yang melihat ni akan bosan. Mr.M cadangkan supaya aku letak tattoo kat lengan character aku. Selain itu, Mr. m bagi tahu tarikh untuk final presentation final project, untuk final project ni kami kene tunjuk semua yang kami telah buat untuk kelas figure design contohnya, blog, sketch book dan final project kami. Tambahan, kami kene buat demo iaitu demo melukis human figure.. habis la nakk.

okay la aku behenti takat ni ja ya.

Monday, 30 November 2015

FOOD PHOTOGRAPHY

ASSALAMUALAIKUM , bertemu kembali kita. Kali ini nak cerita pasal petang tadi, aku dengan lagi tiga kawan aku ni ikut kawan aku seorang ni nak buat final project typography dia. Dia kene buat majalah mengenai makanan. So rezeki kami tadi kawan aku ni nama dia Ecah, so ecah ajak la kite orang ni sebabnya nama pun nak buat majalah pasal makanan mestilah kene banyak ambil gambar makanan, thats why function kami disitu sebab order banyak siapa nak makan kan. Kami pergi restoran Suraya dekat Kampung Baru. Restoran Suraya ni  memang banyak orang, masa aku datang pun dah penuh nasib baik dapat tempat. Apa-apa pun makanan dia memang terbaik dan berpatutan.


Ni sotong goreng tepung, ada member aku sorang tu ngidam nak makan ni
so tadi dia pi order.


sama ja macam gambar atas tapi cuma lain angle ja. 


Ni namanya Som Tam, nak dijadikan cerita ni first time
aku makan Som Tam ni, sedap la jugak. 

Sebenarnya ada lagi makanan tapi aku sempat amik dua ja yang lain
dorang dah makan, hahahahahahaha.

jumpa lagi ya.